Meld Politieoptreden

Hier kan je melding maken van buitensporig politieoptreden. Denk aan buitensporig politiegeweld, etnisch profileren, onnodige ID-controles etc. Probeer je verhaal zo duidelijk mogelijk te vertellen en vergeet ook de datum niet te vermelden waarop dit plaatsvond. Ook kan het handig zijn om je contactgegevens toe te voegen zodat wij je kunnen bereiken mochten er nog vragen zijn. Natuurlijk is het mogelijk om anoniem je verhaal te vertellen of een melding te doen.

Wij zijn op zoek naar meldingen op de volgende drie punten:
1. Onderzoek naar politieoptreden in de afgelopen vijf jaar in Den Haag waarbij de nadruk ligt op verhalen van mensen die het slachtoffer zijn geworden van dit optreden. (Denk aan buitensporig geweld, etnisch profileren, onnodige ID-controles etc.)

2. Onderzoek naar het optreden van de politie bij de demonstraties na de dood van Mitch Henriquez. Wat gebeurde er volgens u met de mensen die de straat opgingen om hun stem te laten horen.

3. Onderzoek naar wat de gemeente daadwerkelijk doet in vooral de Haagse Schilderswijk en Transvaal. Wordt er daadwerkelijk iets gedaan aan het politieoptreden of is het optreden van de overheid er vooral op gericht om de boel te sussen, protest te ondermijnen en eventueel verzet uit elkaar te spelen?

Je kan op twee manieren melding maken. Je kan het formulier hier onder invullen of hier een meldingsformulier downloaden en opsturen of mailen naar info (at) onderzoekpolitieoptreden.nl

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (voor vragen over de melding)

  Telefoonnummer (voor vragen over de melding)

  Datum en tijd incident

  Locatie incident

  Getuige of slachtoffer

  Melding

  Je kan ook bestanden of je melding uploaden